Studentski kongres o HIV-u

 

Studentska sekcija Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu (FKIT) po prvi puta organiziraju Studentski kongres o HIV-u koji okuplja studente, stručnjake, znanstvenike i nastavnike koji su zainteresirani i/ili uključeni u znanstvena istraživanja virusa HIV-a.
Virus HIV-a najrašireniji je virus na svijetu te je nužan multidisciplinarni pristup rješavanju problematike vezane uz njega. Razumijevanje molekularnih i biokemijskih mehanizama ključno je za razvoj lijekova, prevencijskih programa i liječenje oboljelih te je neupitna važnost razvoja pouzdanih dijagnostičkih metoda kojima bi se ustanovila infekcija virusom. Također, sinteza, razvoj i proizvodnja lijekova za liječenje infekcije HIV-om vrlo su kompleksni i zanimljivi postupci koji se neprestano razvijaju i unaprjeđuju. Nadalje, sam virus HIV-a zanimljiv je zbog svoje strukture i molekularnih mehanizama vezanih uz njega.
Cilj Kongresa je predstaviti dostignuća iz područja dijagnostike, molekularnih istraživanja te ispitivanja lijekova za liječenje infekcije HIV-om. Također, cilj je pružiti mogućnost studentima i stručnjacima da kroz usmena izlaganja i posterska priopćenja izlože svoja saznanja, odnosno rezultate istraživanja na kojima sudjeluju te da prošire svoje znanje o HIV virusu.

Kongres će se održati 1. veljače 2020. na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije (Marulićev trg 19, Zagreb).

 

PRIJAVA za SKoHIV

Prijave se otvaraju 23. prosinca 2019. Prijave za sve sudionike traju do 24. siječnja 2020. Kotizacije za sudjelovanje NEMA.
Rok za slanje sažetaka usmenih izlaganja i posterskih priopćenja je 20. siječnja 2020. na e-mail adresu studenti@hdki.hr.
Predložak za pisanje sažetka možete preuzeti OVDJE.

Upute za prijavu:

  • Na Kongres se prijavljuje ispunjavanjem Obrasca za prijavu
  • Službeni jezik Kongresa je hrvatski, ali prihvaćat će se i posterska priopćenja na engleskom jeziku
  • Prihvaćaju se radovi na temu virusa HIV-a, dijagnostiku, lijekove i terapiju te bazična istraživanja. Rad može biti i pregledni.
  • Ukoliko sudjelujete bez usmenog izlaganja ili posterskog priopćenja (pasivni sudionik), svejedno je potrebno prijaviti se ispunjavanjem Obrasca za prijavu (poveznica na vrhu).

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, slobodno nas kontaktirajte na studenti@hdki.hr.