Studentski kongres o održivoj kemiji i inženjerstvu

 

Poštovani,
iznimno mi je zadovoljstvo predstaviti Vam novi projekt Studentske sekcije Hrvatskoga društva kemijskih inženjera i tehnologa – Studentski kongres o održivoj kemiji i inženjerstvu, prvi studentski kongres ovakve tematike u čijoj su organizaciji vrijedno sudjelovali studenti i studentice Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, koji, uz brojne fakultetske obveze, sudjeluju u radu Studentske sekcije HDKI-ja.

Budući da su članovi Sekcije studenti i studentice Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, gdje u brojnim kolegijima uče o održivosti i zaštiti okoliša, pojavila se potreba za organizacijom skupa koji će okupiti stručnjake iz područja znanosti i industrije koji svojim radom otkrivaju „čišće“ procese. Tako se stvorila ideja o „Studentskom kongresu o održivoj kemiji i inženjerstvu“ koji se održava u mjesecu travnju, mjesecu u kojem se obilježava Dan planeta Zemlje.

Nadam se da će ovaj projekt potaknuti brojne druge studentske sekcije i udruge na organizaciju sličnih skupova, kako bismo zaista napravili promjenu u svijetu te očuvali Zemlju za buduće generacije.

Antonia Škarica,
Predsjednica Studentske sekcije Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa