O članstvu u HDKI-ju

Članom HDKI-ja postaje se preko područnog društva ili putem prijave Upravnom odboru Društva te uplatom članarine. Članovi Društva mogu biti fizičke i pravne osobe čija je djelatnost vezana uz kemiju i kemijsko inženjerstvo i srodna područja. Učlanjenjem u HDKI članovi stječu pravo na: pretplatu na časopis Kemija u industriji po povlaštenoj cijeni od 100,00 kn i na časopis Chemical and Biochemical Engineering Quarterly po povlaštenoj cijeni od 120,00 kn, sudjelovanje na Skupovima uz sniženu kotizaciju, besplatno prisustvovanje predavanjima te pravo popusta od 20 % pri kupnji knjiga u izdanju Društva.

Članovi imaju pravo koristiti i sve ostale povlastice koje Društvo za njih pribavi i posjećivati prostorije Društva. Trenutačno HDKI ima oko: 800 članova, sedam (7) područnih društava (članovi pravne osobe) te podupiruće članove.

O iznosu godišnje članarine i visini pretplate na časopise Kemija u industriji i Chemical and Biochemical Engineering Quarterly odluku donosi Upravni odbor HDKI-ja.

Učlaniti se možete izravno online pristupnicom, preko e-pošte ili redovitom poštom, prema vlastitom izboru. Po primitku članske pristupnice u HDKI, svaki novi član dobiva svoju osobnu člansku iskaznicu s vlastitim ID-brojem.

Svi članovi HDKI-ja imaju pravo na popust pri sudjelovanju na skupovima ili simpozijima u organizaciji EFCE-a uz predočenje članske iskaznice.

Podupirući članovi plaćaju nešto veću članarinu, za što dobivaju povlastice, npr: objavljivanje novosti u našem časopisu Kemija u industriji, kao što su novo diplomirani studenti, položeni magisteriji i doktorati te sve ostale zanimljivosti i novosti vezane za fakultet ili ustanovu. Iznos članarine za podupiručeg člana određuje se prema mogućnostima člana, a prema dogovoru s HDKI-jem.

 

 

UPUTE ZA PRIJAVU

Na snazi je novi Zakon o udrugama (N.N. br. 74/2014) koji, između ostalog, propisuje i obvezne podatke o članovima koje popis članova udruga mora sadržavati.
Temeljem Zakona, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa obvezatno je dopuniti i urediti svoju evidenciju članstva pa Vas, u tu svrhu, molimo da nam pošaljete popunjen jedan od gore ponuđenih obrazaca.

 

Mogućnosti prijave:

  1. Ispunite online pristupnicu
  2. Ispunite tiskanu pristupnicu/obnovu podataka i dostavite je ispunjenu e-poštom na hdki@hdki.hr ili redovitom poštom.

U 2019. godini članarina iznosi 120,00 kn (20,00 EUR), godišnja pretplata na KUI za članove HDKI-ja iznosi 100,00 kn (45,00 EUR), a na CABEQ za članove HDKI-ja iznosi 120,00 kn (25,00 EUR).

Ako u budućnosti dođe do nekih promjena Vaših podataka, molimo da nas o tome obavijestite.

OBRAZAC JE UJEDNO I PRISTUPNICA ZA NOVE ČLANOVE.