Susret mladih kemijskih inženjera

Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa i Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije od 1996. godine tradicionalno organiziraju znanstveno-stručni skup Susret mladih kemijski inženjera koji okuplja studente, znanstvenike i stručnjake sa sveučilišta, instituta, srednjih škola i iz gospodarstva, kojima su kemija i kemijsko inženjerstvo temeljna područja djelatnosti. Susret je održan već 13 puta na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu.

Susret mladih kemijskih inženjera omogućava mladim inženjerima, znanstvenicima, tehnolozima i studentima mjesto na kojem će prikazati rezultate svojih istraživanja, međusobno razmijeniti ideje i pri tome nešto naučiti, te se upoznati s kolegama koji se bave sličnom problematikom.

Cilj susreta je afirmacija mladih stručnjaka i struke predstavljanjem rezultata postignutih tijekom studija, izrade završnih, diplomskih i doktorskih radova te prezentacijom problema i iskustava stečenih radom u industriji, na sveučilištima, institutima i drugim ustanovama. Susret želi skrenuti pozornost mlađih znanstvenika na nužnost interdisciplinarnosti istraživanja, razvoja i provedbe proizvodnih procesa te ponuditi mogućnost otvorenog dijaloga između akademskih znanstvenika i predstavnika iz privrede.

Skup je ujedno i prigoda za razmjenu mišljenja i iskustava te uspostavu suradnje među sudionicima iz visokih učilišta, instituta i gospodarstva.

 

XV. SUSRET MLADIH KEMIJSKIH INŽENJERA, 2024.

XV MEETING OF CHEMISTS AND CHEMICAL ENGINEERS, 2024

PROGRAM