REAKTOR IDEJA 4 (1) 2019 – NOVI BROJ

Dragi čitatelji,
predstavljamo Vam prvi broj Reaktora ideja u akademskoj godini 2019./2020. i prvi broj s novim uredništvom.
Ovu godinu, Studentska sekcija HDKI-ja započinje s novim vodstvom. Irena Milardović, dosadašnja urednica rubrike Znanstvenik, postala je predsjednica Studentske sekcije HDKI-ja.
Uredništvo Reaktora ideja dobilo je tri nova člana koji će svojim ideja, kreativnošću i ustrajnosti u radu zasigurno doprinijeti radu časopisa te popularizaciji znanosti.
Dubravka Tavra, studentica preddiplomskog studija Ekoinženjerstvo, nova je urednica rubrike Kemijska posla. Aleksandra Brenko, također studentica preddiplomskog studija Ekoinženjerstvo, nova je urednica rubrike Boje inženjerstva. Karla Ribičić, studentica diplomskog studija Primijenjena kemija, nova je urednica rubrike Znanstvenik, a Leo Bolješić urednik je rubrike Stand up kemičar.
U ovome broju čitajte o aktualnim događanjima u svijetu znanosti. Istaknuli bismo proslavu 100. godišnjice Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije održane 10. listopada 2019. Također, donosimo Vam nekoliko kritičkih osvrta na aktualna pitanja u kemiji i kemijskom inženjerstvu te ekologiji.
Ovim putem, želim se zahvaliti prvoj glavnoj urednici Reaktora ideja i bivšoj predsjednici Studentske sekcije HDKI-ja, Ines Topalović na svemu što nas je naučila i što nam je nesebično omogućila da se razvijamo kao budući stručnjaci, ali i kao osobe.
Nadamo se da ćete na ovim stranicama pronaći nešto zanimljivo i korisno.

S poštovanjem,

Mislav Matić,
Glavni urednik

Više informacija:
Reaktor ideja 4 (1) 2019

Zdenko Blažeković
Objavljeno: 15. 11. 2019. u 15:36
Popis obavijesti