REAKTOR IDEJA 6 (1) 2021 – NOVI BROJ

Dragi čitatelji,

Ponosno Vam predstavljamo prvi broj Reaktora ideja u akademskoj godini 2021./22.
Prije svega željela bih zahvaliti dosadašnjim urednicama Ani Vukovinski (rubrika Znanstvenik) i Aleksandri Brenko (rubrika Boje inženjerstva) na uloženom trudu i radu proteklih godina. Želimo im sreću u daljnjem nastavku školovanja i rada.
Nove urednice navedenih rubrika od ove ak. god. su Lucija Volf i Dora Ljubičić.
Lucija je studentica 2. godine diplomskog studija Primijenjena kemija te preuzima rubriku Znanstvenik. Dora je studentica 2. godine preddiplomskog studija Kemijsko inženjerstvo te preuzima Boje inženjerstva. Do sad su se iskazale kao inovativne, vrijedne i odgovorne u pisanju članaka za Reaktor te im želimo puno strpljenja, ali i kreativnosti u ulogama urednica. “Stari” urednici rubrika ostaju Samanta Tomičić (rubrika Kemijska posla) i Hrvoje Tašner (rubrika ScInfluencer).
U ovom broju donosimo mnoštvo izvještaja i članaka. Sve što se dogodilo proteklih par mjeseci, tijekom ljeta pa nadalje prenosimo Vam u našim rubrikama.
Izdvojila bih novi serijal članaka koji će izlaziti pod nazivom “Studenti na terenu”, gdje će autori Reaktora ideja svaki mjesec posjećivati industrijske pogone, laboratorije i sl. te pisati svoje doživljaje o viđenom. Na taj način želimo potaknuti upoznavanje i povezivanje studenata sa strukom na djelu.
Za kraj se zahvaljujem kolegici Ivani Petrić na fotografiranju i uređenju fotografija novo – izmijenjenog uredništva Reaktora ideja.

Dubravka Tavra,
Glavna urednica

Reaktor ideja 6 (1) 2021

Zdenko Blažeković
Objavljeno: 22. 11. 2021. u 21:02
Popis obavijesti